SOLUSI TAKAFUL ANDA

bermaksud saling menjamin, berasal dari perkataan Arab – kafala. Konsep takaful bertujuan mengalakkan tolong menolong dan perpaduan di kalangan para peserta selari dengan konsep ta’awun. Dalam Islam, menolong atau menyediakan bantuan amatlah digalakkan

SUARA IKHLAS

Musibah yang tidak menentu

KEMATIAN

Kematian adalah tidak terjangka dan akan berlaku pada semua manusia. Kematian ini juga boleh berlaku dalam apa jua keaadaan. Samaada kematian semulajadi/biasa atau kematian akibat kemalangan dan penyakit.  Apakah kesan kepada keluarga jika ketua keluarga meninggal dunia. Sememangnya keperluan kewangan akan terkesan. Berapakah KEPERLUAN KEWANGAN yang diperlukan ?

KEMALANGAN ATAU EKSIDEN

Kemalangan adalah tidak berbau. Bilakah ianya berlaku ? Kita pun tidak tahu.  Kemalangan mungkin eksiden jalan raya, jatuh pokok, cedera sedang bersukan dan sebagainya. Apabila berlaku kemalangan, ada keperluan rawatan secara kecemasan (emergency). Semestinya memerlukan rawatan perubatan yang segera dan sempurna. Eksiden juga boleh menyebabkan kecederaan samada sederhana atau yang major. Berapa KOS YANG DIPERLU DITANGGUNG jika mendapat rawatan di hospital tertentu ?

KANSER

Kanser adakah merupakan PUNCA KEMATIAN KEDUA tertinggi di Malaysia
Kita perlu peka terhadap sebarang perubahan atau gejala. Keadaan terkini menunjukkan kanser boleh berlaku kepada sesiapa sahaja.
Perangkaan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), menunjukkan kira-kira 70 peratus penduduk negara berpendapatan rendah dan sederhana, terdedah pada risiko kanser dengan peningkatan 60 peratus dalam tempoh 20 tahun.
Statistik Kementerian Kesihatan (KKM) mendapati, satu daripada empat penduduk berisiko menghidap kanser pada usia 75 tahun, sekali gus menjadikan kanser punca kedua tertinggi kematian negara ini.
Kanser bukan saja menunjukkan pertumbuhan cepat, tetapi berisiko merebak dengan cepat. Obesiti antara punca 13 jenis kanser. Paling membimbangkan, negara ini paling ramai gemuk di rantau Asia.
Merokok telah menyebabkan 30 peratus kematian akibat dari kanser, 80 peratus kematian akibat kanser paru-paru dan menyebabkan 20,000 kematian setahun di Malaysia. Berapa agaknya KOS RAWATAN KANSER ini ?

Kepentingan/Manfaat kepada TAKAFUL

Melalui semangat kerjasama dan tanggungjawab sesama peserta, amalan menyumbang dan kebajikan memberikan peluang kepada para peserta untuk mendapat manfaat dalam dua bentuk keuntungan.
PERTAMA – Keuntungan daripada segi kewangan menerusi pelan Takaful itu sendiri
KEDUA – Manfaat daripada segi rohaniah di mana para peserta dapat memenuhi tanggungjawabnya yang disyariatkan oleh agama dan tuntutan sosial melalui kaedah Tabarru’.
Sistem Takaful bukan sahaja memberi manfaat kepada Muslim, malah memberi kebaikan kepada semua peserta tanpa mengira pegangan agama mereka.

Manfaat Kematian

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Kami TAKAFUL IKHLAS 

Solusi TAKAFUL

IKHLAS BERSAMAKU

IKHLAS DARI KU

IKHLAS VALUE TERM

MEDIKAL KAD UNTUK BAYARAN BIL HOSPITAL ANDA

Plan Takaful Murah Tak Masuk Akal, Serendah RM119je!!
Kan best kalau kita duduk dalam keadaan selesa & tenang kalau jadi apa2.
.
KAD PERUBATAN MAMPU MILIK??..📢📢📢📢

Dapatkan sekarang dengan SERENDAH RM119/bulan

Contoh kiraan:-

En. Zaquan
Umur : 30
Pekerjaan : Guru/exec
Tidak merokok
Medical card = RM119/bln

Adik Aidha
Umur : 11 tahun
Pekerjaan : Pelajar
Medical card = RM99/bln

Manfaat yang diberikan:-

🔰Nilai bilik RM150/hari
🔰Had tahunan sehingga RM850,000
🔰Lebih 100 hospital panel di seluruh Malaysia
🔰Pemindahan organ
🔰Elaun Rawatan Hospital Kerajaan RM100/hari
🔰Full Covered – Tiada Ko-Takaful

YANG PALING BEST👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

🔰TIADA LIMIT TAHUNAN

&

🔰100% PATUH SHARIAH

Apa tunggu lagi?..

Jom PM laju-laju
”Call boleh Whatsapp pun boleh”

http://www.wasap.my/60192745856/MedicalTakafulIkhlas.

http://www.wasap.my/60192745856/MedicalTakafulIkhlas.

http://www.wasap.my/60192745856/MedicalTakafulIkhlas.

Sediakan Payung Sebelum Hujan!
Mohd Shaifuddin Mohd Safuan
Al Faisal Group PLT
Takaful Ikhlas Family Berhad

PROMOSI GILA-GILA SEHINGGA BULAN INI SAHAJA!!!

Jangan Ambil Mudah Soal Kesihatan, Berikan Perlindungan Kepada Yang Tersayang.

Perbaharui Takaful Kenderaan dan Road Tax

Biz Malaysia – TAKAFUL

KERJAYA SEBAGAI PERUNDING TAKAFUL

Karier Impian Anda Bermula Di Sini
Inginkan pendapatan tanpa batasan? Peningkatan Karier? Melancong Ke merata Tempat Secara Percuma? Kelayakan Profesional? Menjadi Boss Anda Sendiri Dikenali orang lain kerana pencapaian dan prestasi?

Ejen Takaful sebagai karier

Perolehan pendapatan yang boleh anda jangkakan

Menjadi Ejen berjaya

Ganjaran dan pengiktirafan

Takaful IKHLAS, komited menentukan kejayaan anda

Apa Yang Boleh Anda Harapkan

Karier di Takaful IKHLAS menawarkan anda laluan peluang untuk mencapai impian dan cita-cita anda. Di Takaful IKHLAS anda akan menikmati keseronokan mengujakan, ganjaran dan kepuasan. Cuma yang perlu anda lakukan ialah mengambil langkah pertama.

Sepenuh masa atau separuh masa

Umur minimum 18 tahun

Lulus MTA Peperiksaan Asas Takaful/MII PCE dan CEILI (jika diminta)/ Kursus Berkaitan yang diiktiraf oleh Takaful Ikhlas

Menghadiri Wasilah Kesejahteraan 1 (WK 1), Program Induksi Kerjaya (CIP), Mengembangkan kemahiran-kemahiran memberi nasihat efektif I & II (DEAS I & II)

Minimum SPM/ Lain-lain Kelayakan Insurans yang diiktiraf oleh Takaful IKHLAS

Mengemukakan sekurang-kurangnya 1(satu) kes berserta dengan surat perlantikan

Surat Pelepasan Muflis, jika berkaitan

Karier anda di Takaful IKHLAS bukan saja disokong padu oleh Ketua Agensi anda malah kami juga kerap menjadualkan kepada anda rekruit-rekruit baru kami dengan Program Peluang Takaful IKHLAS (TOP) sebagai landasan untuk memberi penjelasan mengenainya.

Dari kedudukan anda sebagai seorang ejen ke peringkat seterusnya sebagai Pengurus Agensi (AM) di mana anda mengendali dan membina sendiri kumpulan anda, sebelum ke tahap seterusnya sebagai Pengurus Agensi Kumpulan (GAM) iaitu sebagai sebahagian daripada peningkatan karier anda bersama syarikat. 

Ketika ini, Pengurus-pengurus Agensi Kumpulan sedang mengendalikan urusan pengambilan dan temuduga ejen. Kepada mereka yang berminat untuk menyertai kami sebagai ejen Takaful Ikhlas Berhad, sila hubungi pejabat cawangan berdekatan anda dan mendapatkan Borang Permohonan Ejen.

 

“Dan tolong- menolonglah kamu dalam (mengerjakan) kebajikan dan taqwa, dan jangan tolong-menolong dalam berbuat dosa dan pelanggaran. Dan bertaqwalah kamu kepada Allah, sesungguhnya Allah amat berat siksaNya.” (Al Ma’idah 2)

Puji-pujian Hanya Kepada Allah, dengan rahmatnya, mengurniakan kita peluang untuk menjadi hambaNya.

Diriwayatkan bahawa Nabi s.a.w. pernah bersabda “Peniaga-peniaga yang jujur dan amanah (akan ditempatkan) berserta para Nabi dan siddiqin dan para Syuhada.” (Riwayat Ibnu Majah)

Shaifuddin Safuan

HJ MOHD SHAIFUDDIN MOHD SAFUAN ialah seorang Financial Strategist & Principal Consultant di dalam institusi kewangan yang terkenal di Malaysia. Sejak 15 tahun yang lalu, Shaifuddin Safuan telah banyak membantu ramai individu dan yang berkeluarga. Dengan menggunakan strategi dan nasihat Shaifuddin Safuan, mereka kini lebih jelas dan dapat mengawal lebih baik perihal kewangan masa depan, PERANCANGAN HARTA dan PENGURUSAN HARTA PUSAKA. Latarbelakang beliau ialah di dalam bidang Pewarisan berkaitan ILMU FARAID . Shaifuddin Safuan juga telah berkecimpung dalam bidang Perkhidmatan Pengurusan Risiko (Takaful) dan Instrumen Pelaburan Strategik (Unit Trust). Graduan di Universiti Teknologi Malaysia dalam bidang Bachelor of Computer Science dan peringkat Diploma di Universiti Teknologi MARA dalam kursus Diploma in Computer Science. Pernah bertugas di beberapa Syarikat besar IT di Malaysia sebelum menumpukan perhatian sepenuhnya dalam bidang Perancangan Kewangan Islam dalam tahun 2012. Selain itu, kesedaran untuk membantu orang ramai dalam hal ehwal rancang harta dan urus pusaka dengan lebih tepat dan mudah, juga mendorong memartabatkan pewarisan dengan lebih harmoni lagi.

Pengurusan Risiko | Takaful 100%

Apa Aktiviti Saya ?

PROMOSI !

Konsultasi Takaful

+6019-274 5856 | shaifuddin.takaful@gmail.com

Copyright © 2019 – www.shaifuddinsafuan.com – All Rights Reserved

Buka chat
SALAM SEJAHTERA
Apa Boleh Saya Bantu ?

Terima Kasih